Ontspanning en aandacht voor jezelf!

Een massage is heerlijk voor je lichaam, geest en algehele gezondheid. Het is een goede manier om je te ontspannen, om klachten, blokkades en vastgezette spanningen te verlichten en om je lichaam weer eens echt bewust te voelen. 

Massage werkt goed bij spierpijn, hoofdpijn, stress, slecht slapen en vermoeidheid. De doorbloeding van de spieren wordt gestimuleerd, bouwstoffen worden beter toegevoerd, afvalstoffen sneller afgevoerd en je spijsvertering gaat er sneller van werken. Het is een makkelijke en effectieve manier om te ontspannen, tijd voor jezelf te nemen, goed voor jezelf te zorgen, meer in balans te komen en nieuwe energie op te doen.

Elke behandeling wordt gegeven met aandacht, passie en respect. Het is een bijzondere ervaring, het geeft je innerlijke ruimte, rust, liefde en respect voor jezelf. Er zijn diverse vormen van massage, kijk welke het beste bij jou past en wat jou aanspreekt of laat je adviseren!

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een heerlijke massage om tot rust te komen, op te laden en terug naar jezelf te keren. Je kan voor een deel massage kiezen of voor een gehele lichaamsmassage. Geniet van een heerlijke massage met ontspannen achtergrondmuziek. Een cadeau voor jou!

Kayotima ® Shiatsu

Shiatsu betekent 'vinger- of duimdruk' en is een Japanse massagetechniek waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de duimen. Door druk ontstaan reacties en veranderingen in het lichaam, waardoor onder andere spanning en vermoeidheid weggenomen worden. De behandeling volgens de Kayotima ® Shiatsu is zowel op botten, pezen, spieren, bloedvaten, lymfevaten, zenuwstelsel, meridianen als op de psyche gericht.

AQAMA® Massage

Deze massagevorm is begin jaren ’80 ontwikkeld door Christa van Veen-Veerman. Je ligt op een speciaal AQAMA ® kussen, een kussen gevuld met warm water. De AQAMA ® massage is uitermate geschikt voor gewrichts- en spieraandoeningen, gespannen rug, nek en schoudergordel. Je ligt op je rug, waardoor ook zwangere vrouwen een heerlijke rugmassage kunnen ontvangen. Het warme water en het wiegende effect geven een extra ontspanning. 

Een bijzondere ervaring! 

Holistische massage

Holos betekent het geheel. Iedereen is anders, elke situatie is anders, waardoor soms een ontspannende massage nodig is, soms een stimulerende. Een energetisch behandelplan geeft informatie welke behandeling op dat moment geschikt is. Er vindt een onderzoek plaats door middel van een gesprek, korte inspectie, bewegings- en een bindweefselonderzoek. De massage is dan persoonlijk afgestemd. De eerste keer zal het onderzoek 30 minuten in beslag nemen. Bij deze massage wordt niet het hele lichaam gemasseerd, maar een deel van het lichaam, bijvoorbeeld je arm of been. 

Stoelmassage

Tijdens een stoelmassage ligt de nadruk op de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen. Je leunt naar voren in een speciale, lekker zittende massagestoel, zodat alles goed wordt ondersteund. Een stoelmassage is een effectieve behandeling, naast ontspanning, stimuleert het de bloedsomloop, versterkt het immuunsysteem, voert afvalstoffen af, verbetert het concentratievermogen, zorgt voor bewustwording van werk- en lichaamshouding en heft het blokkades op. Een stoelmassage is geschikt voor iedereen, in het bijzonder als je veel bureau werkzaamheden uitvoert, maar ook als je wilt uitvinden of massages iets voor jou is, is dit een heerlijke massage om mee te starten. Bij deze massage houd je je kleren aan.

Op verzoek kan ik tips geven over werkhouding en werkplekinstelling. Een kleine aanpassing van de werkplek, de juiste voorlichting en/of oefeningen kunnen (verdere) klachten voorkomen.
Stoelmassages kunnen ook op de werkplek gegeven worden. Bewezen is dat het geven van stoelmassages in combinatie met werkplek advies preventief werkt tegen algemeen ziekteverzuim en RSI/CANS.

De meeste massages kunnen ook aan huis gegeven worden.