Gratis voedingsspreekuur in de bibliotheek van Voorschoten

Dinsdag 8 januari, 5 februari en 5 maart 2019 van 10.30 - 12.00 uur.

Inloopspreekuur voor vragen over een gezond voedingspatroon met minder suiker.

Iedere eerste dinsdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur.

* Hoeveel suiker eet jij eigenlijk?
* Wil je graag minder suiker eten?
* Wil je weten waar suiker allemaal in zit?
* Heb je vage klachten als vermoeidheid, vol hoofd en slecht slapen?

Gezonde voeding is belangrijk, dat weten we allemaal, maar wat is nu een gezond voedingspatroon? Daar zijn de meningen over verdeeld. Waar men het in elk geval wél over eens is, is dat we te veel suiker binnenkrijgen én dat fabrikanten bijna overal suiker aan toevoegen.

Gemiddeld krijgen volwassenen 30 suikerklontjes per dag binnen via toegevoegde suikers, terwijl het lichaam maar 5 klontjes per dag kan verwerken! Kinderen krijgen zelfs meer dan 45 suikerklontjes per dag ....

Verkeerde inname van suiker veroorzaakt uiteenlopende klachten zoals energiedips en hoofdpijn. Het kan een bijdrage leveren aan overgewicht en depressies en het verhoogt het risico op verschrikkelijke ziektes als dementie, kanker, diabetes, hart- en vaatziektes en Parkinson.

Als je de suikerinname verandert, voel je je fitter, je wordt helder in je hoofd, de darmwerking en de stoelgang verbetert, afname van klachten als hoofdpijn en migraine, je gaat beter slapen en nog veel meer!

Met kleine aanpassingen is het mogelijk om je gezondheid een boost te geven en in sommige gevallen zelfs ziektes te voorkomen of terug te draaien!

Helemaal suikervrij kan, maar hoeft natuurlijk niet. Alle stappen helpen en één glaasje frisdrank per dag minder, scheelt al ruim 2100 suikerklontjes per jaar!

Ben jij benieuwd welke stappen jij kunt zetten? Kom langs en stel je vragen! Ik help je graag op weg naar een gezond leef- en eetpatroon. We zoeken samen naar oplossingen die wél werken voor jou.

Het inloopspreekuur is gratis. 

Het adres: Bibliotheek Voorschoten, van Wijngaardenlaan 4.