De Holistische Sugarchallenge, voor een gezond en ontspannen leven!

Suiker…

Suiker is dan misschien wel lekker, maar het verstoort de balans in je lichaam en berooft het van voedingsstoffen. Het gooit op de lange termijn je complete stofwisseling en hormoonhuishouding door de war met als gevolg: minder energie en een forse toename van allerlei chronische ziektebeelden als hoog cholesterolgehalte, verhoogde bloeddruk, obesitas en overgewicht, reumatische aandoeningen, hart- en vaatziekten, depressiviteit, migraine, kanker, huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem en diabetes type 2.

Een suikervrij leven, wat levert het je op?

Je merkt het misschien niet meteen, maar iedere schep suiker die je eet heeft op den duur wel degelijk effect. Doordat het zo geleidelijk gaat merk je het vaak pas als het te laat is. Juist omdat de effecten die suiker heeft op je gezondheid en emotionele staat zo subtiel zijn, is er eigenlijk maar één manier om erachter te komen wat suiker met je doet en dat is door het minimaal 30 dagen te laten staan. Dit is de tijd die jouw lichaam minimaal nodig heeft om uit de ´suikerhypnose´ te komen. 

Tijdens deze 30 dagen suikervrij ga je vaak merken dat:

- Je extra vetreserves (kilo's) gaat verbranden, je valt af
- Bij ondergewicht kom je aan, je gaat naar een natuurlijk gewicht
- Je krijgt meer energie!
- Je wordt helderder in je hoofd
- Veel gezondheidsproblemen verminderen of verdwijnen
- Je natuurlijke hormoonbalans kan herstellen
- Je hebt vrijwel geen honger
- Je gaat er jonger uit zien!
- Huidklachten verdwijnen
- Je bloeddruk en cholesterol worden weer stabiel

Gelukkige suikervrije eters is waar het om draait

Wat voorop staat is dat jij weer een gelukkige eter gaat worden. Dat je weer kunt gaan genieten van eerlijk en gezond en natuurlijk suikervrij eten (en af en toe bewust wat minder 'gezond', omdat je weet hoe het werkt). Je hoeft niet meer in de stress te schieten over dingen die niet mogen of dingen die je eigenlijk beter niet zou kunnen doen. Je weet precies wat werkt en wat niet!

Het boek 100% suikervrij in 30 dagen vormt de basis van het programma. Deze kun je los aanschaffen bij mij. Je hebt het boek nodig om het programma te doorlopen.

De Sugarchallenge programma's

In januari 2017 is de Sugarchallenge Original volledig vernieuwd, met een nieuwe opzet en andere recepten, maar de basis blijft natuurlijk hetzelfde! 

De Sugarchallenge Original 

Het programma duurt 40 dagen. De eerste 10 dagen worden de suikers afgebouwd en daarna volgen 30 dagen geheel suiker- en snelle koolhydratenvrij! Het is hét succesvolle programma van de Sugarchallenge. Je bevrijdt jouw lichaam van de invloeden van suikers, je schakelt van de suikerverbranding over naar de vetverbranding én je krijgt weer een gezonde relatie met voeding. 

Tijdens de Sugarchallenge ontvang je 40 dagen lang de Sugarchallenge Daily, hierin staat veel informatie zodat je de achterliggende gedachten en kennis ontvangt die de challenge makkelijker maken. Je ontvangt Suikervrije dagmenu's voor de 40 dagen, deze zijn ter inspiratie, je kunt natuurlijk ook je eigen menu suikervrij maken. Er zit een uitgebreide toelichting bij voor vegetariërs, sporters en diabeten. Je vragen worden via de mail beantwoord. Op elk gewenst moment kun je beginnen met de Sugarchallenge! 

Prijs € 127,- 

De Sugarchallenge Original mét groepsbegeleiding

Gedurende het jaar starten er een aantal challenges mét groepsbegeleiding. Tijdens de challenge worden er drie bijeenkomsten van 1,5 uur georganiseerd waarin je bij elkaar komt. Elke bijeenkomst heeft een thema en er worden ervaringen en menu's uitgewisseld. Juist de ontmoetingen zorgen voor extra motivatie en dát steuntje in de rug!

Prijs € 157,-

Persoonlijk voedingsadvies (suikervrij of suikerbewust)

Wil je een persoonlijk suikervrij of suikerbewust voedingsadvies, dat kan natuurlijk ook! In het eerste gesprek bekijken we het huidige eetpatroon (intake 60 minuten), dan maak ik een advies op maat en dat bespreken we in het adviesgesprek (60 minuten). Na twee weken plannen we een evaluatie (60 minuten) om te kijken hoe het gaat en waar je tegen aan loopt. Gedurende het hele traject ben ik bereikbaar voor vragen en advies. Je ontvangt een gratis Sugarchallenge boek naar keuze.

Prijs € 149,95.


Aanmelden

Via monique@mometta.nl kun je je aanmelden. 

Heb je nog vragen of twijfels, wil je liever individueel begeleid worden, of met je eigen samengestelde groep, neem dan contact met mij op of kom langs op het spreekuur in de bibliotheek van Voorschoten, elke eerste dinsdag van de maand! 

Op dit moment werk ik vanuit Voorschoten, op de grens met Leiden. Telefonische begeleiding of via skype/FaceTime is ook mogelijk!


Mijn eigen Sugarchallenge ervaring

In augustus 2015 las ik het boek 100% Suikervrij in 30 dagen, dat was de start van een ander leven! Na een jarenlang gevecht met kilo's en een gebrek aan energie, was dit een levensstijl wat mij enorm aansprak, van vulling naar voeding!

Met kleine stappen heb ik mijn eetpatroon aangepast en diverse klachten zoals hoofdpijn en migraine verdwenen. Ik ging beter slapen en kreeg uiteindelijk veel meer energie!

Doordat ik zelf geweldige resultaten heb bereikt, ging automatisch ook mijn gezin (man en dochters van 4 en 6 jaar) steeds meer de richtlijnen van de Sugarchallenge volgen. Het was uiteraard even zoeken, maar stap voor stap hebben we onze weg gevonden in een gezonde (en soms bewust wat minder gezonde) levensstijl.

Ik wilde er graag meer over weten en heb in 2016 de opleiding tot Sugarchallenge Food en Mood coach gevolgd. Dit sloot goed aan bij mijn massage- en coachopleiding.

De kracht van de Sugarchallenge is dat het zich niet alleen op suikers in voeding richt, maar op alle ‘suikers’ in ons leven. We weten wat goed en gezond voor ons is, maar toch is het moeilijk om hiervoor te (blijven) kiezen.

Als coach begeleid ik je vanuit een holistische benadering in jouw tempo naar jouw voedingspatroon en/of jouw gekozen levensstijl.

Ik geloof in een wisselwerking tussen lichaam en geest en kijk wat bij iemand past. Je maakt zelf een keuze, zodat je zelf kan kiezen wat jouw weg is. Zo kun je weer volledig in je kracht komen te staan!